Så fixar ni en minnesvärd förlovningsdag

Att förlova sig innebär att ta ett stort steg i livet. Du har äntligen träffat den rätta partnern och ni planerar för ett liv tillsammans. En förlovning är ett sätt att visa för omgivningen att det är ni två som hör ihop.

Förr innebar en förlovning ett löfte om kommande äktenskap, men i dagens moderna samhälle har betydelsen kommit att luckras upp. En förlovning är, till skillnad från ett giftermål, inte lagligt bindande. Även om många förlovningspar fortfarande avser att gifta sig, så har formaliteterna kring en förlovning blivit mindre strikta och det är numera upp till varje par att utforma förlovningen efter sina egna önskemål. Dock finns det ett föremål som fortfarande anses vara en viktig symbol i sammanhanget – förlovningsringen.

Så väljer ni ringar

förlovningDags för förlovning? Köp en perfekt förlovningsring här! Hos Efva Attling hittar ni stiliga och personligt utformade ringar som kommer att bli idealiska följeslagare genom livet. Ringarna är ju tänkta att bäras för resten av livet, därför är det viktigt att ni båda väljer dem med omsorg. Traditionellt sett har det varit vanligt att välja släta ringar, men dagens stora utbud av förlovningsringar inbjuder till andra val. Välj ringar som tilltalar er båda och som ni har råd med.

Så gör ni förlovningsdagen speciell

Det finns inga speciella regler för hur en förlovningsdag ska utformas. Det är upp till dig och din partner att göra dagen så minnesvärd som möjligt. Om ni saknar idéer på aktiviteter, så kan ni använda alla hjärtans dag-firandet som inspiration. För många är utväxlingen av förlovningsringar en av höjdpunkterna på förlovningsdagen. Ett förslag är att äta middag på något mysigt ställe. Ni kan byta ringar vid en plats som är betydelsefull för er, till exempel på stället där ni träffades eller en vid fin utsiktsplats. Välj själva om ni vill fira dagen ensamma eller tillsammans med vänner. Be gärna någon att ta ett foto på er båda under dagen, det är roligt att ha minnet förevigat inför framtiden.