Relationer och ekonomi

Att leva i en relation kan vara det absolut bästa som har hänt dig, men det kan också finnas stunder som är svåra. Att leva tillsammans med en människa är inte alltid det lättaste och en vanlig orsak till tjafs och bråk är den egna ekonomin. Det här är speciellt vanligt om den ena partnern har en bättre ekonomi än den andre.

Gummistämpling som säger ”Lån godkänt”.Många associerar en bra ekonomi med mycket pengar, men en hög lön behöver inte alltid vara avgörande. Visst hjälper det naturligtvis om inkomsten är god, men en bra ekonomi kan också betyda få eller inga lån, inga betalningsanmärkningar, inga skulder och liknande. Om du lever ihop med en partner kan ni antingen välja att ha gemensam eller separat ekonomi. Fördelen med en gemensam ekonomi är att ni båda får möjlighet att ta del av den totala inkomsten. Fördelen med en separat ekonomi är att du inte behöver oroa dig för att din ekonomi ska påverkas av din partners beslut.

Städa upp ekonomin med ett lån

Vad ska ni då göra om det är så att en av er har en sämre ekonomi, kanske till och med betalningsanmärkningar? För det första är det viktigt att ni jobbar tillsammans för att ekonomin ska bli god igen. Via https://www.comboloan.se/svart_att_fa_lan/lan-med-betalningsanmarkning.asp kan du hitta lån som lämpar sig även för den som har en betalningsanmärkning. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett lån inte är en långsiktig lösning på en dålig eller ostabil ekonomi. Lånet kan däremot hjälpa dig och din relation att inte bli lika påverkad av svängningar eller dippar i din partners inkomst.

Att ansöka om ett lån trots betalningsanmärkning är idag väldigt vanligt och det finns många aktörer som tittar på den nuvarande inkomsten, istället för att titta bakåt i tiden. Låna dock enbart pengar om ni verkligen behöver och se till att låntagaren har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid. Ett lån kan hjälpa med mycket, men kan också komma med problem om det inte betalas tillbaka inom utsatt tid.