Populärterapin ökar

Att kärleken är det bästa som finns är det många som kan skriva under. Men det är ett jobb om man vill få det att hålla hela vägen. Terapi kan vara en bra lösning om det uppstår problem, men man ska akta sig för den populärterapi som uppstår i medier och med det falla tillbaka i gamla könsroller.

hälsan. hjärtaAtt få hjälp med relationsproblem är något stort och som man bör ta på allvar när man känner att det börjar knaka. Ofta är det enklare och mer bekvämt att hålla inne med sina känslor, men som av den anledningen kan äventyra en hel relation. Bara det att det blivit mer öppet och accepterat att ingen relation är fläckfri och att man har problem till och från och med det går i terapi så har tabu-stämpeln suddats bort. Vill man ha snabba tråd och läsa berättelse som kan stämma in på sig själv krävs det endast några sökningar online för att ta del av andra människors berättelser. svd.se och både Expressen tar upp olika fall där man kan läsa och även få tips och rå. Men, det gäller att inte ta allt för hårt på råden då det kan ge motsatt effekt. I dn.se går det att läsa att det även kan stärka könsrollerna om man inte ser upp, men även att populärterapin handlar om könsneutralitet och trygghet och respekt och att alla kan få ett sådant förhållande – vilket även kan vara farligt då man kan känna sig osäker.

”Man missar att individen inte är en fristående punkt, utan vi påverkas alla av kön, klass, ras och etnicitet. Genom att låtsas att detta inte finns blir det svårt att se hur det påverkar relationen. Kön försvinner inte för att vi blundar för det”

För att få ett förhållande man trivs i måste man börja med sig själv och sedan att båda är villiga att jobba tillsammans mot samma mål – då har man goda chanser av att lyckas.