Inred ditt nya hem efter separationen

Vid en separation kommer många känslor upp till ytan, och för de flesta är det en omvälvande period. Det finns också en hel del praktiska saker att se över, som hur det nya hemmet ska se ut. Faktum är att inredningen kan spela en viktig roll i hur du mår efter skilsmässan.

Förändringarna behöver varken vara stora eller dyra. Du kan till exempel byta den gamla dubbelsängen mot en enkelsäng och på så sätt få sovrummet att kännas större och saknaden mindre. Välj riktigt fina påslakan och kuddar från https://www.nolhagahem.se/sv/articles/8/paslakan-enkelsang och passa gärna på att välja färger och mönster som du älskar men som ditt ex kanske inte uppskattat. Det handlar om att ta kontroll.

Fokusera på det positiva

Enligt psykosyntesterapeuten Eva Sanner innebär en separation både sorg och positiva förändringar som är viktiga att bearbeta. Hon betonar dock alltid hur nystarten kan bli både stärkande och öka livslusten.

– När något tar slut börjar alltid något annat, berättar hon för Aftonbladet. I det läget är det bra att arbeta med sig själv och hitta tillbaka till det man uppskattar i livet, snarare än en ny partner som man förmodligen inte är redo för. Vissa går in för att leva ett mer hälsosamt liv medan andra fokuserar på att skapa en ny, mysig hemmamiljö som ger sinnesfrid och glädje. Oavsett är det alltid bra att ha någon att prata med när det känns tungt.

Välj rätt färger

Som en del av separationen kan det vara bra att göra sig av med onödiga prylar och otympliga möbler, och i stället satsa på rena ytor, smart väggförvaring och glada färger. Enligt färgpsykologiläran påverkar färger sinnet, och genom att föredra kulörer som rosa, grönt och vitt infinner sig både lugn och välmående.