IKEA får par att bråka

Alla par och relationer går upp och ner, men visste du att möbeljätten IKEA faktiskt får par att bråka? Det har länge varit ett rykte, men nu är det bekräftat.

ikea ingångAtt besöka IKEA är för många ett sätt att handla nya möbler och sedan äta IKEAs världsberömda köttbullar, som nu även finns för veganer (källa). Men det är inte allas vistelse på IKEA som slutar lyckligt, möbeljätten, eller ”skilsmässovaruhuset” som det skämtsamt kallats, har länge ryktats vara en plats där par går skilda vägar – och detta är nu bekräftat. Så om ni är ett relativt nytt kärlekspar som precis renoverat villan med sprillans nya PVC fönster, hippa tapeter och nytt klickgolv, och nu är på jakt efter fräsch inredning att matcha hemmet med bör ni vända om. Relationsexperten och psykologen Ramani Durvasula från Kalifornien är nämligen i full färd med att utfärda just denna varning – åk inte till IKEA om ni vill ha förhållandet i behåll!

”Paren kommer lyckliga till Ikea men åker ofta därifrån i stora gräl” läs mer genom att klicka här.

Durvasula hävdar att många av de par som söker hjälp hos henne just har berättat om hur deras bråk både startat och urartat på IKEA, vilket hon menar inte heller är någon tillfällighet. Till tidningen som citatet ovan kommer ifrån säger hon att varuhuset faktiskt är en karta över personers förhållanden, eller som hon uttrycker sig ”relationernas mardröm”. Att man börjar lättsamt med lite småsaker och prylar, går vidare mot större möblemang och allteftersom man strosar så börjar diskussionerna. Det kan vara något så enkelt som vem som gör vad hemma, lagar mat, städar, diskar eller ser efter barnen och det är här som grälen börjar – och det är inte slut efter att man betalat. Då ska man hem och montera möblerna, och alla som försökt montera ihop en Billy-hylla eller ett Malm-skåp vet hur krångligt det kan bli och det är lätt att ett tjafs startar för mindre. Så vill ni bevara er relation: Undvik IKEA!

”Att välja möblerna är bara halva slaget, säger hon. Att sedan få hem dem och sätta ihop dem kräver kommunikation, samarbete och respekt. Det är verktyg som alla förhållanden behöver. Men när andra verktyg som hammare och skruvnycklar är inblandade blir det påfrestningar.” lär mer genom att klicka här.