Hur du kommer över ett krossat hjärta

När en relation tar slut är det aldrig enkelt. Men det finns knep som hör det lättare, och här kommer den guide du behöver för att lyckas! För det första ska du sörja och gråta, för det andra ska du hata och sura och när de faserna passerat är det dags för den roliga: att gå vidare. Här kommer en djupare guide tips om hur du på ett klassiskt vis tar dig ut ett heartbreak.

  1. Sörj 
  • Boka in minst en helg av ältande och sorg. Köp hem Ben & Jerrys så det räcker och blir över, en flaska vin och på med pyamasbyxorna. Telefonen sätter du på ljudlöst.
  • Fredagen börjar du med vinet, och gärna ett gäng ballader. Allt från Celine till Whitney är välkommen och tårarna får mer än gärna komma samtidigt som du sjunger med till ”Didn’t we almost have it all…”. Om möjligt, somna gärna på soffan. Försök om möjligt undvika samtal/sms/mail etc. till henom, det ger endast mer ångest, så vitt han vet är du ute och dansar!
  • Lördagen är lika med huvudvärk, som sig bör. Och ett maniskt kontrollerande ifall telefonen verkligen fungerar eftersom han inte har ringt. Tips: stäng av telefonen! Och gå in i filmernas värld. Lättast gör du om du väljer att se film online för då slipper du ju lämna soffan. Det är också här B&J kommer in i bilden. Fortsätt så här tills söndagen.
  • Söndagen: ta en dusch, torka tårarna. Mer än två dagar av dig ledsen förtjänar han inte2. Hata
  •  Du klarade dig ur sorgen. Bra! Nästa bit? Låt ilskan ta över. På med ”I will survive” och sjung bort honom. Hur kunde han inte vilja ha dig/ge dig allt/älska dig/lämna dig och så vidare? Skrik ut orden och dröm om att elda upp hans favorittröja eller något liknande. Viktigt dock: Visa aldrig din ilska för honom, det kommer endast göra att han känner det som han vunnit.3. Gå vidare
  •  Det är dags för det sista steget: det bästa steget! Du har gråtit och snörvlat, hatat och surat. Och nu är det dags att passera till nästa steg och gå vidare. Samla dina bästa tjejkompisar och bjud hem på drinkkväll. Låt alkoholen flöda och ta er sedan ut på stan för att dansa bort alla minnen av honom. Viktigt är att du inte ta dig till detta steg för tidigt. Alkoholen kan släppa fram gamla sorg/hat-känslor som kan förstöra kvällen. Det är ingenting att rekommendera eftersom det oftast leder till dumma beslut som gör att man måste börja om från början. Vänta in det här sista steget tills du är redo, och om du måste – återupprepa ovanstående steg tills du känner att det är dags.

Som hjälp på traven kan du kika in den här peppande listan: 18 saker du bara kan göra när du är singel, och komma ihåg att också Beyonce en gång i tiden blivit dumpad.
 Filmtips: Bridget Jones! Hon vet exakt vad trasiga relationer handlar om!