Få ett gemensamt lån trots betalningsanmärkning

Du och din partner funderar på att ta ett lån för att förverkliga någon typ av gemensamt mål. Problemet är bara att en av er har en betalningsanmärkning. Ta det lugnt, det är fullt möjligt för er att få ett lån ändå.

Att drabbas av en betalningsanmärkning kan kännas lite skamfyllt. Det är dock helt onödigt att känna så då även den som verkligen sköter sin ekonomi kan drabbas. Om du eller din partner har en betalningsanmärkning som hindrar er från att få ett lån finns det trots allt vägar att gå. På https://brixo.se/lan-med-betalningsanmarkningar kan ni hitta hjälp, men vilket syfte fyller en betalningsanmärkning och vad ska ni tänka på om ni vill låna pengar trots att någon av er har en?

En varningssignal för näringsidkare

Vad är en betalningsanmärkning egentligen? En betalningsanmärkning får du om du har en skuld som du har inte betalat. I de flesta fall måste du ha misslyckats med att betala skulden under en längre tid innan du får en betalningsanmärkning. Om du får en betalningsanmärkning kan det vara svårt för dig att till exempel få lån, teckna olika typer av abonnemang eller hyra lägenhet. Det är dock viktigt att känna till att en betalningsanmärkning egentligen inte har någon formell betydelse. De används snarare som en form av varningssignal av banker och låneinstitut. Om du får en betalningsanmärkning så får du tyvärr stå ut med följderna ett tag. Anmärkningen lagras hos kreditupplysare i 3 år, därefter måste de enligt lag raderas.

Tappa inte hoppet om du fått en betalningsanmärkning

Bäst är förstås att undvika att få en betalningsanmärkning överhuvudtaget. Om ni har svårt att betala en räkning kan du till exempel höra av dig till företaget ifråga för att be om uppskov. Om skadan redan är skedd är läget som tur är inte helt hopplöst. Ni kan uppfylla era drömmar ändå genom att besöka Brixo på adressen i början av artikeln.