Egentid viktig för relationen

Det viktigaste för att en relation ska fungera är att ge varandra tid. Vissa säger att det är struntsnack, men vi är alla vår egen person – och om vi inte ser till det så kommer man förlora sig själv i någon annan, vilket i sin tur kan leda till depression. Som så klart påverkar relationen med ens partner. Att låta personen den älskar få göra det den vill ensam några timmar i veckan är verkligen viktigt för relationen. Vill han eller hon till exempel sitta vid datorn och spela? Ja men låt hen göra det! Vem vet, kanske vinner han eller hon multum till familjen. Om du blir uttråkad kan du ju lika gärna spela själv!

Några som verkligen förstått det här med att ge varandra tid – och lyssna på varandra, är paret som Sydsvenskan skriver om i den här artikeln. De har tre barn, hus som ska skötas och heltidsjobb. Det är helt klart förståeligt om det blir svårt att hålla kärleken vid liv, men de lyckas. Så här säger pappan i familjen till tidningen:

– Ett tag hade vi ett schema där vi resonerat oss fram till vad vi behövde för att må bra. Men just nu har vi inte haft något behov av att följa det. Man märker ju när man blir frustrerad för att man inte fått tillräckligt med egentid.

Det viktigaste enligt paret är att lyssna varandra och att ha tålamod. Om man vet att det snart kommer att finnas tid för lugn och ro – kommer inte heller paniken. Sen handlar det mycket om att hitta kreativa lösningar. Ibland går till exempel en av föräldrarna och lägger sig klockan åtta på morgonen med barnen, bara för att kunna gå upp klockan fyra och vara ett med ensamheten.