Den sista vilan

När någon dör är det vid den sista vilan som vi säger farväl. När det kommer till den tidpunkten är det viktigt att vi visar respekt och följer de önskemål som gjorts. Ofta handlar det om att en viss typ av låt ska spelas på begravningen. Här gäller det därför innan att kolla om den låter är godkänd så det inte blir några problem. Därför är det viktigt att om du inte vill ha en borgerlig begravning så kolla upp med församlingens krav innan.

Val av musik

Valet av musik kan vara ett klassiskt stycke men även en låt som har stor personlig koppling. Den populäraste låten som spelas är Simon & Garfunkels ”bridge over troubled water” och får varje kind att bli fuktig. Händel och F Sartori är även de populära låtval.

Otippad begravning och musik

Alla som sett filmatiseringen av Jonas Gardells ”Torka aldrig tårar utan handskar” vet att begravningen i slutet får de flesta av skratta och känna en varm känsla och att vi har möjlighet att få till det perfekta slutet. Ofta är det en traditionell begravning med svarta kläder och sorglig musik som gäller. Men, när det kommer till din egen begravning kan du välja att lyfta fram andra känslor än sorg. Viktigt att tänka på att detta är en tid för alla att minnas den som gått bort. Vill du att de ska minnas dig med Cindy Lopers låt ”Girls just wanna have fun” är det ett perfekt val. För, de enda fel som kan bli är om du inte blir nöjd med din begravning, eller om de önskemål som finns inte blir tillgodosedda.