Därför separerar småbarnsföräldrar

Nu har det kommit ny forskning på varför så många småbarnsföräldrar separerar. Enligt SCB så bryter vart tredje svenskt par upp och genom att känna till risker och beteenden vill man nu försöka förhindra just detta.

2204601-foot-massageKärleken är det största som finns och när kärleken mellan ett par tar slut är det alltid olyckligt. Detta speciellt om man har barn. Vad man ska tänka på är att kärlek är något som man måste underhålla och ta tillvara på. Om man får den och låter den vara kommer den att försvinna. Genom att i vardagen se till så man bryter mönster i vardagen och ser varandra har kärleken alla chanser att lyckas.  Det är de små sakerna: drick champagne på en tisdag, beställ tårta online från dintarta.se istället för en vanlig marsipantårta och gå upp tidigt och överraska med frukost. Men, det finns även olika riskbeteenden man ska tänka på och dessa är följande.

Enkät som mäter relationskvaliteten

I en artikel från sr.se går det att läsa att Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet har gjort en undersökning med 452 föräldrar. Där fick de svara på frågor som rör deras relationskvalitet och vad man kunde se var att 23 par hade separerat fyra år efter de blivit föräldrar och 16 par efter ytterligare åtta år. Även i dn.se går det att läsa följande:

”Vi vet inte helt säkert vad som händer i relationen då men det kan vara att många skaffar barn ganska tätt och när barnet är fyra år jobbar oftast båda föräldrarna heltid igen och det kan bygga på stressen. Även om vi i Sverige har generös föräldrapenning och föräldraledighet så ser vi att det är mammorna som tar ut mest och ändå gör mest hemma och jobbar mycket.”

Enligt forskningen så kan man även få fram att det rör sig om att paren är mindre överens och att det brister i kommunikationen. Man kunde även se att pappor vill ha mer tid för sig själva medan mammor gärna ville ha mer till med familjen, vilken blivit brytningar.