Bota depression med levande begravning

Många är det, speciellt unga människor, som lever med mörka tankar och stark ångest. Dessa tankar går att bota och när det kommer till hur så är Sydkorea långt fram då de erbjuder levande begravningar så ungdomarna ska kunna reflektera över livet. 

447217-tombs-of-russian-tsarsDepressioner kan ibland vara svåra att ta på och ofta vet de drabbade inte riktigt varför utan de befinner sig endast i ett stort mörker. Många skolor finns det som predikar hur en person ska kunna må bättre och leva ett mer rikt liv. Nu kan man dock läsa om en märklig idé som fötts i Sydkorea där man försöker behandla deprimerade ungdomar genom att de ska genomgå en egen begravning.

Dö och få tillbaka livet

I artikeln går det att läsa att man i Sydkorea nu har olika death schools för att eleverna ska kunna få tillbaka livslusten. Detta genom att de får skriva sitt testamente, sista ord och sätta på sig fina kläder för att sedan lägga sig i en kista. Visst, det är förenklade metoder, för när det kommer till exempelvis testamenten, som vi skrivit om här, så är det mycket runt omkring som ska stämma och gås igenom. Men, syftet med det hela – med att dö, är att de unga ska reflektera över livet och hur det vore om de verkligen vore döda.

”Sydkorea har den högsta självmordsfrekvensen i hela OECD. Problemet kopplas samman med invånarnas extrema prestigejakt efter jobb och utbildning.”

Nu kommer frågan: om detta är en metod som fungerar, kommer man då att kunna se denna typ av behandling på västerländska platser och hur kommer dessa att mottas? Kanske sa an inte fokusera på metoden utan på om detta hjälper? För, har man lyckats rädda ett liv borde detta vara något som lyfts upp och blir som ett fint exempel, hur märkligt det en är?