Är din relation i kris? Undvik romantiska filmer!

Enligt forskare på ett universitet i Skottland är det nu bevisat att romantiska filmer och komedier kan vara en av de främsta anledningarna till att många förhållanden förstörs.

I den skottska studien har forskarna kommit fram till att romantiska filmer får oss att sätta orealistiska krav på våra relationer eftersom vi väljer att jämföra vårt egna kärleksliv med karaktärernas sagolika romanser. Anledningen sägs vara att filmerna höjer våra förväntningar till den grad att vi undrar varför vår egen partner inte uppvisar samma otröttliga romantik som huvudrollsinnehavarna gör mot varandra på filmduken. Därför kan det vara bra att ta de romantiska komedierna med en nypa salt. Så det bästa är att se film online och drömma sig bort en stund men samtidigt inse att det hela är fiktion och inte verklighet.

”Om mitt liv verkligen hade varit en romcom så hade jag varit smalare och dummare, och lite gulligt klumpig. Eller så hade jag varit en manshatande feministbitch som fokuserar för mycket på min karriär, men kommer på bättre tankar tack vare en man. Min lägenhet hade varit mycket trevligare – och så hade jag sett snygg ut när jag gråter” – läs hela artikeln här!

Välj skräck istället!

Ett sätt att undvika att sätta sin relation i gungning är att helt enkelt undvika de romantiska komedierna helt och hållet. Sålunda kan man satsa på att se en spännande thriller eller en läskig skräckis som gör att man kryper ihop mot varandra framför tv-apparaten eller datorn för att på så vis inte riskera att influeras av den fiktiva romantiken i en romcom.